Skip to main content

Over Hewigo

De oorsprong, voor het met liefde ambachtelijk bewerken van metaal, ligt bij de smederij van Gerrit Heijerman. Hij startte met de smederij halverwege de vorige eeuw in Gorredijk. Hier startte hij met het toepassen van zijn las- en gasvaardigheden op haarden en kachels. Zo’n 55 jaar geleden besloot de smid, op verzoek van een horecaondernemer, over te stappen op het ontwerpen van frituurovens. De lokale klanten maakten, dankzij de vakkundig en betrouwbaar ontworpen bakovens, al gauw plaats voor klanten in het hele land. Een verhuizing naar Winterswijk volgde waaraan Hewigo, tot op de dag van vandaag, haar naam ontleent: HE-Heijerman, WI-WInterswijk, GO-Gorredijk.

Familiebedrijf Heijerman

Nadat Gerrit Heijerman ziek werd nam Bert Heijerman met dezelfde bevlogenheid en liefde voor het vak en de apparatenfabriek, het familiebedrijf over en tilde Hewigo naar een hoger niveau. Onder zijn leiding werd ook een zusterbedrijf in Engeland ingelijfd. Zo groeide Hewigo uit naar goedlopend kwalitatief sterke productiefabriek in Nederland en Engeland. Na veel mooie succes jaren heeft Hewigo helaas ook afscheid moeten nemen van Bert Heijerman. Door zijn overlijden kwam de leiding van het familiebedrijf terecht in de bekwame handen van de levenspartner van Bert, Patricia van Eden. Als directeur zorgt zij er nu voor dat Hewigo blijft doen waar zij goed in is. In de toekomst lijken er glansrollen te zijn weggelegd voor Bert’s zonen: Stephan en Björn Heijerman Beide zonen werken al jaren mee in het bedrijf en willen graag het bedrijf in hun (groot)vaders naam voortzetten. Zij nemen, zodra de tijd rijp is, het stokje weer van Patricia over.

Maatschappelijk betrokken

Naast het produceren van hoogwaardige kwaliteitsproducten vinden wij het ook belangrijk om in te zetten op maatschappelijke doelen. Daarom voldoen onze producten aan alle gestelde milieueisen, verwerken wij duurzame toepassingen in onze bakwanden en bieden wij verschillende vakmensen de kans om in onze fabriek mee te draaien. Ons team bestaat op dit moment uit 15 medewerkers in de leeftijd van 18 tot 63 jaar. Daarnaast is in het team een stagiair opgenomen en wordt er een arbeidsplaats beschikbaar gesteld voor statushouders. Iedereen die voldoet aan de eisen van het vak, mag en kan bij Hewigo aan de slag. Een mooi voorbeeld van een bedrijf wat in de huidige maatschappij haar steentje bijdraagt. Ook daar zijn wij trots op!

Op naar de toekomst!

Inmiddels zijn de bakwanden van Hewigo tot zelfs ver over de Nederlandse grenzen een begrip. De professionele ovens gaan anno 2017 de hele wereld over: Hong Kong, Australië, Canada, of dichterbij huis, Duitsland, België, Frankrijk etc.  Met dezelfde passie en bevlogenheid voor het vak geniet Hewigo nog steeds een goede naamsbekendheid als apparatenfabriek gespecialiseerd in bakwanden, frituur- en visbakfornuizen. In tegenstelling tot veel andere bedrijven heeft Hewigo niet de ambitie om groter te groeien maar wil zij vooral klein en goed blijven. Wij willen maatwerk blijven leveren. En wij willen onze van oudsher, traditionele en professionele service blijven verlenen.

Zo blijft Hewigo in de geest van opa en vader Heijerman voortbestaan, met als altijd onze klanten en producten voorop …