Skip to main content

Hewigo in de Hollandse gebakkraam ...

Het gaat al aardig richting de donkere dagen voor kerst als we een bezoekje brengen aan Ronald Hendriks van de Hendriks Hollandse Gebakkraam in Arnhem. De gebakkraam aan het Velperplein is voor menig Arnhemmer een begrip. Ook in de Nederlandse pers is de Hendriks Hollandse Gebakkraam geen onbekende. De oliebollen komen altijd goed uit verschillende testen. Zo behaalde de oliebollen van Hendriks de tweede plaats in de oliebollentest van het Algemeen Dagblad. De bekroonde olie- en krentenbollen (maar ook de Oreo-, Bounty- en Nutellabollen) gaan bij Hendriks, vooral in de decemberperiode, in grote aantallen over de toonbank. Om zoveel diverse en smakelijke bollen te kunnen bakken en verkopen, moet je kunnen vertrouwen op een goede bakoven. Daarom vertrouwt Ronald al sinds zijn start als oliebollenbakker 25 jaar geleden, op de bakovens van Hewigo.

Genoeg te koop op de wereld

Sinds 2017 bakt Ronald de oliebollen in zijn mooie, nieuwe gebakkraam. De oude kraam heeft plaatsgemaakt voor een moderne wagen met ook een nieuwe en moderne bakoven. Ronald is duidelijk in zijn keuze voor Hewigo: “Hewigo levert goede producten. De techniek in de bakovens is ook beter, doordat Hewigo gebruikmaakt van andere branders. Door een betere verdeling van de warmte in de bakoven, bakt de bol in een snellere tijd beter en mooi gaar. Ook in mijn oude gebakkraam had ik een bakoven van Hewigo, deze is lang meegegaan. Daarom heb ik de bakoven voor mijn nieuwe kraam bij Hewigo besteld. Ik ben tweemaal bij Hewigo in de fabriek geweest en ik wist eigenlijk meteen wat ik wilde hebben. Ja, er is natuurlijk genoeg te koop op de wereld maar qua kwaliteit en prijstechnisch onderscheiden de bakovens van Hewigo zich ten opzichte van andere bakovens. Ook ben ik blij met de goede service. Laatst had ik een storing in de kraam maar deze werd meteen verholpen, wel zo prettig als je afhankelijk bent van een goed werkende bakoven. Ik ben een tevreden klant.”

Jong geleerd …

Het oliebollen bakken zit bij de familie Hendriks in het bloed. Ook de ouders van Ronald hadden al gebakkramen met hierin Hewigo bakovens. Het oliebollen bakken wordt van generatie op generatie overgedragen. Als zestienjarige stond Ronald zelf al enthousiast in de kraam van zijn ouders oliebollen te bakken en te verkopen. Ook de negenjarige zoon van Ronald is al geregeld bij zijn ouders in de gebakkraam te vinden. Zijn vaste vraag als hij in de kraam staat is “mag ik bakken”? En ja, natuurlijk mag hij dat van zijn trotse ouders.

Wij hopen dat de jongen naast de liefde voor het vak, ook de voorkeur voor Hewigo bakovens van zijn familie erft: jong geleerd is immers oud gedaan!

Hendriks